UPPDATERING: skjutningen mot Harley-Davidson Pattaya mc-affär berodde på en konflikt

• Länk till källan •

En skjutincident där fler än 10 skott ska ha avlossats mot motorcykelaffären Harley-Davidson Pattaya tidigt på tisdagsmorgonen ska ha varit på grund av en konflikt om en reservationsräkning, enligt Pattaya-polisens talespersoner och en person nära situationen.
Vår senaste uppdatering: Taksin, 44, en konsult från HOG AAS Pattaya mc-klubb berättade: ”Den 19 april sov jag i min bostad när flera misstänkta avlossade skott mot mitt hus och min bil inte långt innan samma skottlossning mot Harley-Davidson-butiken runt kl 04:00. Lyckligtvis skadades ingen.”
”Jag har haft ett pågående problem med en grupp människor om en Harley-Davidson reservation, där någon normalt betalar en ”handpenning” innan en beställning tas för specifika fordon.” förklarade Taksin.
”Den här personen var besviken eftersom de kände att de väntat på sin motorcykel för länge. De ville ha ett undantag för att behöva betala reservationsnotan på 10 000 baht. Men utan denna första betalning är det omöjligt att säkra en beställd motorcykel. Så jag bestämde mig för att betala för personen, men de gick med på att betala för motorcykeln i sin helhet när fordonet kom.” förklarade han. ”Det räcker med att säga, det här avtalet bröts och den andra parten krävde senare pengar av mig på grund av den tid det tog att beställa motorcykeln, vilket berodde på faktorer utanför min kontroll, och situationen eskalerade till verbala hot och ytterligare problem.” fortsatte Taksin.
”Jag sa till den här kunden att inte hota mig och varnade dem att jag kan polisanmäla dem eftersom dessa personer påstås vara inblandade i gråzoner och olaglig aktivitet. Vid det här laget eskalerade situationen ytterligare, säger Taksin.

Taksin avböjde att identifiera den eller de personer som han hade pågående tvister med eller vem identiteten på den påstådda inflytelserika personen var, med hänvisning till det som en fråga för polisen såväl som oro för hans säkerhet. Pattayapolisen avböjde också att ge ytterligare information, med hänvisning till en pågående utredning.
Polisen fortsätter att utreda de två separata skottlossningarna och uppger att de har flera ledtrådar som de följer just nu. De sa också att de skulle ge ytterligare uppdateringar till media när och om de blir tillgängliga.