Phuket-lärare undvek 1,5 miljoner bluff efter misstänkt samtal

21 nov 2023 • Länk till källan

En matematiklärare i Phuket, känd som Beer, klarade sig med nöd och näppe undan en bluff efter att ha fått ett misstänkt telefonsamtal från ett callcentergäng bara några ögonblick efter en överföring av 1,5 miljoner till hans konto. Bedragarnas snabba samtal, tyder på exakt information om transaktionen, vilket gjorde nätanvändare chockade.
Denna Phuket-bluffincident delades idag av Beer via hans TikTok-konto @tienchai9519, som en varning till andra om den potentiella faran. Beer berättade om den nervösa upplevelsen:
”Jag fick en överföring på 1,5 miljoner baht till mitt konto. Nästan direkt fick jag ett samtal från ett callcentergäng. De visste om överföringen och bad mig till och med kolla om jag hade fått allt.
”Jag bekräftade och lade på. Sedan rusade jag till banken och tog ut 1 miljon baht, maxgränsen för en dag. Det återstående beloppet överfördes från mitt konto. Jag var precis klar med det när jag fick ett nytt misstänkt meddelande på Line, som jag omedelbart blockerade.”

Beer investerade pengarna i fastigheter och uttryckte sina misstankar om hur uppringarna fick hans information så snabbt efter transaktionen. Hans avslöjande ledde till en flod av kommentarer från nätanvändare, av vilka några delade liknande erfarenheter.