Pappa dödade dotterns katt för att ha stulit hans köttbullar

En thailändsk pappa riskerar upp till tre års fängelse för att ha dödat sin dotters katt för att ha stulit hans köttbullar. Mannens dotter lämnade in ett klagomål till Watchdog Thailand Foundation (WDT) för att lära sin far en läxa.
Den 25-åriga May anklagade sin far, 69-åriga Paisarn, för att ha dödat sin katt i lördags den 24 september. Den unga kvinnan delar en turbulent relation med sin pappa och berättade för thailändska medier att hon lämnade hemmet för att bo själv på grund av hans heta humör. May tillade att hon inte längre pratar med honom men har fortfarande en bra relation med sin mamma. Hon sa: ”Far använder alltid oförskämda ord när han pratar med mig. Jag pratar bara med min mamma och vi förstår varandra.”
May bad sin mamma att ta hand om sin 7-åriga katt, Hachi, medan hon var borta från Bangkok i förra veckan. Katten fick inte komma in i huset eftersom hennes föräldrar hade en kanin som bodde inne i deras hem. Kaninen dog och strax efter kom katten och försvann sedan på mystiskt sätt. May kontrollerade Hachis plats från den Apple AirTag som katten bar men när hon spårade den var katten inte där. May konfronterade sin far som först förnekade all kunskap innan han erkände för sin fru att han tagit katten på sin motorcykel för att överge den i ett tempel. Paisarn sa att katten rymde från honom och blev påkörd av en mötande bil.
May hittade så småningom sin katts döda kropp vid vägkanten.
May sa: ”Jag lämnade in ett klagomål till polisen för att jag vill att min far ska respektera andras rättigheter. Jag vill att han ska sluta tro att han kan göra vad han vill bara för att han är min pappa.”

Paisarn berättade för media att han är en köttbulleförsäljare och katten stal alltid hans köttbullar. Han tillade att han bara ville överge den, inte döda den. Pisarn sa att han inte vågade berätta för sin fru och dotter om dödsfallet och bestämde sig för att lämna kattens kropp vid vägkanten. Pisarn sa: ”Min dotter klagade till mig och sedan lämnade hon in en polisanmälan. Jag kände mig ledsen över att dottern, som jag tagit hand om sedan hon var ung, gjorde detta mot mig. Jag är ledsen, men jag är inte arg på henne.”
En tjänsteman från Bang Lamungs polisstation rapporterade att Pisarn åtalades för paragraf 334 i strafflagarna: den som tar bort andras egendom ska straffas med fängelse upp till tre år och böter på upp till 6 000 baht. Pisarn åtalades även för 20 § i djurskyddslagen, den som begår en grym handling mot djur ska straffas med fängelse upp till två år och böter på upp till 40 000 baht.