Med eller utan uniform – på dagen polis efter jobbet en LadyBoy

21 mars 2567 • Länk till källan

Sereechai är en översergeant i turistpolisen i Nakhon Ratchasima-provinsen. För thailändska TikTokers är han dock ’Phi Serg Nicky’, som har 132 400 följare.
Det som gör att han sticker ut från sina kollegor är att han är öppet gay, klär sig som kvinna och går på fester som dragqueen när han inte är i tjänst. Hans chefer har inga problem med hur han lever sitt liv. Många gånger har Sereechai representerat sitt kontor i skönhetstävlingar eller på sportdagar, som hejaklacksledare.
Han säger att hans familj stöttar honom på alla sätt och har inga problem med att han är medlem i HBT+-communityt.
”Jag blev polis för att min pappa ville att jag skulle gå med i armén eller polisen. Min mamma är glad när jag blir en dam” sa Sereechai och tillade att hans syster också är gay, så han sa till sin pappa att han skulle bli en dotter för honom, vilket fick honom att le.”
Det som är viktigt för honom är att hans far erkänner hans förmågor och som person.
”Han sa att hans enda önskan är att jag gör gott,” sa Sereechai.

Han är glad att det thailändska samhället accepterar gaygemenskapen, till skillnad från för ca 20 år sedan.
”När jag var ny polis accepterade några av mina kollegor inte att jag var homosexuell. De sa att polisen måste se stark ut. De sa till mig att de skämdes över att gå ut med mig,” sa han.
Nu accepteras dock hans livsval mer allmänt, delvis för att han hedrar uniformen genom att agera lämpligt när han bär den. Stolt berättade han att han i februari gick med i en kinesisk nyårsfestival i Nakhon Sawan-provinsen och som hejaklacksledare, bar en ”wan” före en parad, och tillade:
”Jag anmälde mig frivilligt att gå med i paraden efter att ha fått veta att arrangörerna inte kunde hitta någon frivilliga skönhetsdrottningar och att anställa en skulle kosta mycket.”
”Många människor bad om att få ta bilder med mig och sa att jag var vacker,” sa han och tillade att de blev förvånade över att få veta att jag är en man.
”Mitt TikTok-konto får en del negativa kommentarer, men jag ignorerar dem eftersom jag är en positivt tänkande person. Många gånger försvarar mina följare mig”, sa han.

När han pratade om sitt TikTok-konto sa sergeanten att han lägger upp videoklipp och bilder av sitt arbete som polis och sin lediga tid som kvinna.
”När jag ser mina videoklipp och bilder hoppas jag att tittarna kommer att älska polisen och homosexuella mer”, sa han.