Kvinna överger sitt hem efter att polisen ignorerat fyra inbrott

• Länk till källan •

En husägare i Lat Phrao-området i Bangkok har övergett sin egendom efter en ström av inbrott som polisen ignorerat gjorde att hon fruktade för sitt liv.
En bild på tjuvarna som bryter sig in i hennes hus cirkulerar just nu på sociala medier. The Let Me Know If You Wanna Be Famous efter att ägaren på Facebook lade ut det på Facebook-kontot på Facebook. ”De här två tjuvarna bröt sig in i min grannes hus kvällen innan. Ingen bor i det här huset längre. De kan inte stjäla på natten eftersom det inte finns någon elektricitet, så de kommer dagtid för att stjäla saker. De var iskalla och inte rädda för att jag skulle ta bilder av dem. Det förekommer många stölder och rån i området. Det är ovanligt att hitta en polis som patrullerar i området. De säger att de är upptagna. Det enda vi kan lita på är en thailändsk Bangkaew-hund. Det här hände ipåSoi Lat Phrao 64, korsning nr 8, under överinseende av Wang Thong Langs polisstation.”

Bilderna visar en manlig tjuv som hjälper sin kvinnliga medbrottsling att klättra över ett staket. Allt skedde mitt på ljusa dagen inför boende och grannar. Paret brydde sig inte, de gick slentrianmässigt därifrån med en påse stöldgods. Husägaren, 67-åriga Amarat, sa:
”Jag bryr mig inte om det längre. Jag lät det bara hända och lämnade inga fler klagomål. Jag har flyttat ut och bor med mina barn för att jag är rädd för tjuvar. Jag planerade att besöka huset samma kväll som paret bröt sig in, men jag ändrade mig.  Jag kunde ha blivit attackerad eller dödad.” Amarat tillade: ”Jag vet inte hur jag ska skydda huset och vad jag ska göra härnäst. Om någon frågar mig snällt kanske jag ger bort huset. Det finns inget kvar att stjäla just nu.”

Amarat avslöjade att hennes hem har haft inbrott fyra gånger sedan Covid-19-pandemin drabbade Thailand. Hon sa att hon har förlorat mer än 100 000 baht och lämnade in flera klagomål till polisen. Hon sa att ingenting hände och att tjuvar bara fortsatte att bryta sig in i hennes hus. Polischefen för Wang Thong Langs polisstation, sa i går att de känner till inbrottstjuvarnas identitet och skulle kalla in husägaren att ge mer information om stölderna.
Stationschefen att polisen patrullerar området var åttonde timme och tillade att det ibland också finns civilklädda poliser i området.