Kvinna dödades i Thalang, på Phuket av sin brors hundar

• Länk till källan • 

En kvinna har dödförklarats efter att ha blivit attackerad av sin brors hundar i ett hus i Thalang-distriktet i morse (10 maj).
Räddningstjänsten underrättades om händelsen kl 10.00. i ett hus i Baan Bang Pae i underdistriktet Paklok. De anlände till huset för att hitta kroppen av kvinnan som senare identifierades som Sarinrat Laongpanitchakun, 38, som blödde kraftigt på en altan framför huset. Omkring tre allvarliga sår hittades på hennes hals på vänster sida som troligen var från huggtänder. Blod hittades på de två hundarnas päls och munnar.
Supakwee Tortip, 38, sa: ”Hon var min kollega. Jag ringde henne kl 07.00. men fick inget svar. Jag kom till hennes hus där hon bodde med sin familj. Vid den tiden var hon ensam, hennes andra familjemedlemmar var i Bangkok. Jag gick in i hennes hem efter att jag inte hade fått något svar från att knacka på dörren och rop på henne eftersom jag var orolig för hennes hälsa och hon hade aldrig varit så länge utan att prata med mig. Jag blev chockad när jag upptäckte att hon var död nära en hundbur.”

”De två thailändska hundarna är ungefär ett år gamla och tillhör hennes bror. I vanliga fall. hundarna var inte ilskna. Sarinrat hade ådragit sig Myasthenia Gravis (muskelsvaghet) men hon kunde gå. Hon kan ha ramlat på en av hundarna när hon matade den i buren. Hunden blev rädd innan han attackerade henne.” uppgav Supakwee.
Hundarnas ras eller deras öde klargjordes inte omedelbart av Supakwee. Sarinrats bror ska ha skyndat till Phuket i eftermiddags från Bangkok.