Göran Fristorp fyller 75 år: ”Min läkare sa att jag var ett medicinskt mirakel”

 • Länk till källan
Göran Fristorp gick med levercancer i flera år utan att veta om det. I dag fyller artisten 75 år – något han är djupt tacksam för.
– Läkarna säger att jag överlevde mirakulöst.
För 50 år sedan klev en ung Göran Fristorp upp på scenen i Melodifestivalen och sjöng om bröst som är som svalor som häckar med vännen Claes af Geijerstam. Duon Malta gick och vann med ”Sommaren som aldrig säger nej”, men efter Eurovisionfinalen klev Fristorp av tåget.
– I och med det tackade jag också nej till ganska mycket pengar. Inte för att jag tänkte på det då, men tanken kan komma upp i dag. Men jag vet att jag gjorde rätt, jag hade inte stått ut, säger Göran Fristorp som fyller 75 år idag.
Han har bott växelvis i Bangkok i Thailand i många år efter att ha tröttnat på mörkret och kylan. Nu är han dock på väg att flytta hem igen och det är till viss del på grund av åldern.
– Det är med blandade känslor jag gör det för jag har trivts väldigt bra och har skaffat vänner där.

Göran Fristorp spelar fortfarande sina visor, med fördel i Norge där han är mycket populär efter en Nils Ferlin-skiva som kom ut på 80-talet och slog stort.
– Jag har precis gjort en två veckor lång turné i Norge, men med tiden kommer det naturligtvis att minska.
Att Göran Fristorp över huvud taget skulle fylla 75 år var långt ifrån självklart. 2020 diagnostiserades han med fem tumörer i levern som han hade gått med i fem-tio år utan att veta om det.
– Läkarna säger att jag överlevde mirakulöst, det ska egentligen inte kunna hända. Min läkare sa att jag var ett medicinskt mirakel.