GOLF: Denwit vann Thailand Mixed Cup i Playoff-triller

 • Länk till källan

Young-gun Denwit tog sin tredje karriärtitel efter en slutspelsseger över Aunchisa Utama under den sista omgången av 3,45 miljoner Thailand Mixed Cup som presenterades av TrustGolf som reducerades till 54 hål på par-73 St. Andrews 2000 i Rayong på söndag.
Efter att ha avslutat sin ordinarie runda med en poäng på 67 på 10 under-par-209, hade Denwit dragit sig tillbaka när han fick ett samtal om att göra sig redo för en extra duell med Aunchisa, en 2-faldig thailändsk LPGA Tour-vinnare. Aunchisa hade birdie på det 18:e hålet för en poäng på 71 och totalt 209 för att tvinga fram slutspelet. I den extra striden missade Aunchisa sitt birdieförsök på det 18:e hålet, vilket gjorde att Denwit kunde sänka sin birdieputt bekvämt och försegla segern.
Detta var Denwits tredje professionella titel hittills, med hans tidigare två segrar på All Thailand Golf Tour i Chiang Mai 2021 och i Nakhon Pathom förra året.
”Jag var ganska säker på att gå in i slutspelet eftersom jag alltid hade vunnit alla nio tidigare. Även om jag var lite nervös, trodde jag på mitt rekord, så jag visste att min chans var ganska hög”, sa den begåvade tonåringen som kortade sju birdies mot en bogey i sista omgången.
När han reflekterade över sin vanliga runda, tillade Denwit: ”Sammantaget var det en bra runda, även om jag avslutade med en bogey och ett par. Jag vet att jag kunde ha gjort det bättre, men jag är fortfarande nöjd med mina framsteg. Efter att ha missat så många nedskärningar i början av året känner jag att jag är på väg åt rätt håll.”
Denwits seger gav honom vinnarchecken på 517 500 Bt, medan Aunchisa fick nöja sig med andraplatsens prispengar på 345 000 Bt.

På grund av dåliga väderförhållanden som orsakade förseningar kortades turneringen till tre rundor med 54 hål. Spelarna kommer nu att njuta av en vilodag innan de återupptar spelet på tisdag i Thailand Mixed Stableford Challenge, som kommer att äga rum på Saint Andrews 2000 i Rayong fram till den 19 maj.