Fröken Ukraina klagar på Miss Grand International-promotorn

• Länk till källan • Nyinsatt •

Den ukrainska skönhetsdrottningen Olga Vasyliv kritiserade Miss Grand International 2022-arrangörerna som politiskt okänsliga efter att de tilldelat ett hotellrum som hon skulle dela med sin ryska motsvarighet Ekaterina Astashenkova.
Den thailändska skönhetstävlingen Miss Grand International marknadsförs av den berömda thailändska mediakändisen Nawat Itsaragrisil. Tävlingen grundades i Thailand 2013 mitt i en politisk kris i kungariket med tävlingen som fick sloganen ”Stoppa krigen och våldet”.
Tävlingen lanserade sedan franchising i olika länder och bjöd in vinnare från dessa länder att gå med i Miss Grand International-finalen. Årets final äger rum i Indonesien. Varje representant förväntas delta i tävlingsrelaterade aktiviteter under veckorna fram till finalen den 25 oktober på Sentul International Convention Center i Indonesien.
Skönhetsdrottningar från 72 länder över hela världen anlände till Indonesien den här veckan och tävlingsinnehavaren tillkännagav rumskamratparet på sin officiella sida, med Miss Ukraine ihopkopplad med Miss Ryssland.
I går gick Vasyliv till Instagram för att ventilera sin mjälte och uppmanade promotorerna att vara politiskt känsliga. I en del av inlägget skrev Vasyliv:
”Idag är min historia denna: hela tiden är jag på lång väg till tävlingen @missgrandinternational där mitt främsta mål, syfte och uppdrag är att berätta för världen om mitt land, om den ukrainska andan, om vår skönhet, om vår styrka och om vad vi uthärdar just nu.
Jag fick ett brev som ingav känslor av ilska och smärta. Min tilldelade rumskamrat kommer att bli en konkurrent från ett terroristland, från ett land som har förlorat all lag och ordning, från ett despotland, från den vidriga och bedrägliga fläcken på kroppen på vår vackra planet, från Ryssland.”
Vasyliv taggade Nawats Instagram-konto med meddelandet ”Kära @nawat.tv, tro mig, jag är också för fred, för kärlek, vänskap och stöd, men inte för dem som jag inte kan förlåta. Inte för dem som torterar mina bröder och systrar. Inte för dem som tog livet av så många medukrainare. Jag är viktig! Min åsikt är viktig! Mina känslor är viktiga, och mitt Ukraina är viktigt! Ära till Ukraina.”

Många nätanvändare kommenterade Vasylivs inlägg. Vissa sa att arrangören försöker dra nytta av konflikten och parade ihop de två tävlande med avsikt för att göra tävlingen viral. Andra krävde tävlingsinnehavaren att ändra situationen för rumsdelning medan de andra uppmanade Vasyliv att tänka positivt och att skönhetstävlingen inte har något med kriget att göra.
Vid tidpunkten för publiceringen har Miss Russia eller tävlingsarrangörerna kommenterat situationen.