Thaksin: Jag är redo för fängelse om jag kommer hem

Länk till källan

Den flyende före detta premiärministern Thaksin Shinawatra säger att han är redo att avtjäna sin fängelsetid i Thailand förutsatt att han får tillbringa resten av sitt liv med sin familj, oavsett resultatet av det kommande valet.
När han talade i en intervju med Kyodo News under en resa till Tokyo sa Thaksin att han möjligen återvände till Thailand i år, efter år av självexil utomlands. Han avsattes i en militärkupp 2006 och lämnade landet 2008 innan han dömdes till två års fängelse för intressekonflikt.
”Nu har jag suttit 16 år redan i det stora fängelset eftersom de hindrar mig från att stanna hos min familj”, sa Thaksin, nu 73, och syftar på sitt liv borta från sitt hemland.
”Jag har lidit tillräckligt. Om jag skulle lida igen i ett mindre fängelse är det OK.
”Det är egentligen inte priset jag behöver betala men jag kommer att betala, för jag vill bo med mina barnbarn. Jag borde tillbringa resten av mitt liv med mina barn och mina barnbarn.”

Den populistiska miljardären, som fungerade som premiärminister 2001 till 2006, uttryckte förtroende för att Pheu Thai Party kommer att vinna valet den 14 maj genom att uppnå en majoritet i underhuset. Hans yngsta dotter, Paetongtarn, förväntas bli en av tre premiärministerkandidater från partiet.
Premiärminister Prayut upplöste underhuset den 20 mars för att bana väg för valet. Den tidigare kuppledaren, som kom till makten 2014 genom att störta en Pheu Thai-regering ledd av Thaksins syster Yingluck, har också tillkännagett sitt försök att förbli premiärminister efter valet.