Thais försöker få tillbaka pengar och livsglädje med låtsasbegravning

I ett tempel i utkanten av Bangkok flockas deltagarna vid en daglig ritual med en massa blommor och lägger sig i en kista med ett lakan som dras över dem medan munkar mässar.


Wat Bangna Nai-templet i den thailändska huvudstaden drar fler än 100 personer om dagen som väljer att utföra ceremonin i hopp om att det kan förbättra deras förmögenhet eller ge dem en ny start. Och för vissa har trycket i livet under pandemin fått ritualen att få större betydelse.
”Jag måste erkänna att jag är stressad idag eftersom jag tjänar mindre på grund av pandemin och jag är säker på att alla här känner samma sak”, sa Nutsarang, en 52-årig ägare av matstall, som deltog i ceremonin.

Deltagarna betalar 100 baht för blommorna, ljusen och kläderna som ingår i ceremonin. De följer munkarnas instruktioner genom att först ligga i en kista med huvudet vänt mot väster, riktningen kropparna ska begravas i innan de byter sida för att symbolisera återfödelse.
”Jag kände att jag blev återfödd, kom tillbaka till livet igen och blev en ny person”, sa Nutsarang.