Thailändska sa att hon kommer att ta livet av sig om hon inte kompenseras

• Länk till källan •

En arg thailändsk kvinna stormade in i stadshuset i går och skrek åt Bangkoks guvernör Chadchart att hon skulle ta livet av sig om hon inte fick 500 000 baht i ersättning för en skada hon ådrog sig för fyra år sedan.
Den rasande kvinnan, Sutasinobon, sa till Chadchart att hon fastnade i ett av stadens avlopp, hon har fortfarande ont och man bryr sig om det. Kvinnan hotade: ”Om jag inte får 500 000 baht kommer jag att hoppa från en byggnad.”
Den 64-åriga försäljaren sa att hon fastnade med sitt ben i ett avloppsgaller nära Soi Chok Chai 45 i Bangkok den 20 december 2018. Hon tillbringade tre månader på sjukhus och kunde inte arbeta under den tiden.
Sutasinobon sa att hennes ben aldrig har varit sig likt sedan olyckan och att hon bara fått en fruktkorg och 2 000 baht i ersättning. Sutasinobon var inte nöjd med resultatet och stormade in i Bangkoks stadshus 2 i Din Daeng-distriktet i går eftermiddag för att begära ersättning från Bangkok Metropolitan Administration (BMA). Hon ropade ut namnet på vice ständige sekreteraren Narong Ruengsri och krävde 500 000 baht.
Narong försökte lugna kvinnan men misslyckades. Kvinnan såg sedan guvernör Chadchart och skrek: ”Jag föll i Bangkoks avlopp och har sökt ersättning i fyra år redan!  Jag gick överallt för att kräva rättvisa men jag blev bara skickad vidare. Folk skyllde hela tiden på varandra!”
Sutasinobon tog tag i Chadcharts arm och skakade den hårt i ilska. Hon sa_ ”Jag orkar inte det här längre!  Jag har velat träffa dig så länge. Snälla hjälp mig! Jag vill att allt ska ta slut idag! Du måste kolla det nu!”

Chadchart förblev lugn och frågade Sutasinobon om händelsen. Den 56-årige stadschefen sa: ”Jag vet inte detaljerna ännu. Jag ska kolla det och prata med laget. Var lugn.”
Bangkoks guvernör bad sedan en kvinnlig BMA-officer att få mer information eftersom han hade ett annat möte.