Thailändska kvinnliga idrottare vann rullstolsfäktnings- och cykelmästerskap

Länk till källan

Thailands Saisunee Jana vann International Wheelchair and Amputee Sports Federation (IWAS) världsmästerskap i rullstolsfäktning, som hölls i Pisa, Italien, och slog den lokala mästaren Rosana Pastino, världens nummer två.
Den 48-årige thailändskan besegrade tre konkurrenter utan svårighet innan hon mötte Pastino i finalen. Med hejandet från de lokala fansen som hejade på sin landsman vann Saisunee med 15-7 för att ta mästerskapet för andra gången.
Även om hon kommer att fylla 49 i juni, sa Saisunee att hon kommer att fortsätta att tävla för att tjäna landet, tills hennes kropp inte tillåter henne att göra det eller tills det finns en ersättare för henne. Hon har även vunnit två guld, ett silver och tre brons i fem Paralympics.

Samtidigt vann en annan thailändsk nationalcyklist Chaniporn Batriya det övergripande cykelmästerskapet i Biwase Cup i Vietnam i går. Även om hon slutade 24:a i den fjärde etappen på 120 km-banan, från Vung Tau till Thu Da Mot, fullföljde hon loppet med de högsta poängen från etapp 4 till etapp 10 och tog mästerskapet.

Den andra platsen gick till en annan thailändsk cyklist, Petdarin Sommaraj och den tredje gick till en vietnamesisk cyklist.