Thailands egen ”TK” Ratchanon sätter världsrekord och vinner Trust Golf som yngsta manliga på en huvudtour

• Länk till källan •

Ratchanon Chantananuwat, Thailands golfsensation uppnådde äntligen det omöjliga när han tog emot US$ 750 000 i Trust Golf Asian Mixed Cup – och blev den yngsta manliga spelaren att vinna en av spelets stora Tours.
Den 15-årige amatören – sköt sju under par 65 för att sluta på 20 under och slog koreanen Joohyung Kim med två slag på Siam Country Clubs Waterside Course. Ratchanon delade fairway med sin drive, placerade sig som ett säkert kort och slog en birdieputt från 12 fot. ”Jag är väldigt exalterad, men jag kände en stor press,” sa Ratchanon.
Den stigande stjärnan, som studerar vid Shrewsbury International School Bangkok, har inga planer på att bli proffs men kommer att tävla i de kommande SEA Games i Vietnam.

Han sa: ”Det här har varit min plan hela tiden. Jag tycker om att gå på college och lära mig allt. Jag har pratat med många spelare och alla har sagt att de ska gå på college.” Han blev också den femte amatören att vinna på Asian Tour och den första sedan 2009.