Pensionär i Isaan klarade examen för sjätteklassare

Kesorn strök sin skoluniform, höll upp sitt gula paraply och trampade till skolan för att göra sitt examensprov för sjätteklassare, med böcker och pennor i sin cykelkorg.
Till skillnad från sina klasskamrater som är i en bråkdel av hennes ålder, är Kesorn 84 år. Hennes historia spreds vida omkring efter att en lärare vid examensprover upptäckte att hon lämnade in sitt slutprov och filmade ett kort videoklipp av hennes hemfärd hem efter provet.
”Innan låg min utbildning på fjärdeklassares nivå. Det var allt jag hade. Jag fick aldrig chansen att studera som barnen idag har.
När hon skulle börja skolan upptäckte hon att  ”barnen och barnbarnen har jobb, så jag ville inte störa dem. Jag kan komma till skolan själv, inget problem, tänkte hon om sin 2 km långa pendling på cykel. Hon har sitt hår klippt efter grundskolans regler.