Norska turisten som söktes för positivt Covid-test i Thailand: Jag blev väldigt nervös

• Länk till källan

Den norske turisten Ole som nyligen skapade rubriker över hela Thailand för att ha försvunnit innan hans Covid-19-testresultat hade kommit tillbaka positivt sitter nu ensam i en karantänbungalow i Thailand, där han väntar på att bli frisk från Covid-19.
Hela prövningen gjorde honom dock väldigt nervös och det är säkert att säga att hans semesterplaner i Thailand långt ifrån har gått som planerat. I en intervju med Dagbladet berättar Ole om hur det kändes att plötsligt inse att han var efterlyst av thailändska myndigheter. ”Jag blev väldigt nervös”, sa han.
Ole reste från Norge till Bangkok den 29 december och testades omedelbart vid ankomsten genom det så kallade ”Test & Go”-reseprogrammet. ”Mitt test kom tillbaka negativt, så därför reste jag direkt till ön Koh Chang,” sa Ole och förklarar att han fick veta av sjukhuset att de skulle kontakta honom om något var fel med testresultaten så han åkte tillbaka till sitt hotell. Hans telefon förblev tyst. Han sa att polisen hade letat efter honom i några dagar, men han insåg först för tre dagar sedan hur allvarlig situationen han hamnat i var.
”Ägaren till pensionatet där jag bor ringde mig mitt under middagen och förklarade för mig vad som hade hänt. Jag blev chockad och blev väldigt nervös. Jag hade aldrig försökt fly som vissa tidningar påstod, sa Ole.

Enligt Ole var det hela ett fullständigt missförstånd. Eftersom han hade planerat att stanna i Thailand till den 21 januari valde han att köpa ett lokalt simkort att använda under semestern och han bad personalen på den lokala 7 eleven-butiken att hjälpa till med installationen. Efteråt frågade han dem vad hans nya nummer var och han gav det numret till sjukhuset. Men det visade sig att personalen på 7elleven hade missförstått honom och istället gett honom numret till 7 eleven-butiken vilket förklarar varför Ole inte fick ett telefonsamtal.