Khon Kaen skönhetsdrottning sa att hon utsattes för sexuellt närmande av Grab-förare

• Länk till källan •

En vinnare av skönhetstävlingen skrev ett inlägg på Facebook i går att hon blivit sexuellt antastad av en Grab motorcykeltaxichaufför på lördagen i Khon Kaen, nordöstra Thailand.
Skönhetsdrottningen publicerade en skärmdump av Grab-förarens detaljer på nätet och varnade andra för att åka med hans motorcykeltaxi. Hon har lämnat in en polisanmälan vid Khon Kaens polisstation. Föraren åtalas för otillbörlighet.
På lördagen tog 24-åriga Sarocha, känd som Nong Bai Bua, en Grab motorcykeltaxi från Khon Kaen University till staden Khon Kaen. Sarocha, vinnare av Miss Khon Kaen Silk Beauty Contest 2017, skrev om sin upplevelse på Facebook…
”Den 16 april, runt kl 01, tog jag en Grab mc-taxi från universitetet in till staden. Jag bekräftar att jag utsattes för sexuella närmanden. Jag använder alltid Grab och jag har träffat många trevliga förare. Jag har aldrig upplevt en sådan här händelse förut. Dessa incidenter får inte hända.”

Sarocha beskrev sin upplevelse på Facebook. Hon skrev att hon hade ett normalt samtal med föraren först, men när de närmade sig destinationen tog han en omväg. Sedan rörde föraren hennes ben, men hon slog bort det och trodde att det var oavsiktligt. Sedan smekte han henne över benet igen och frågade henne om hon ville åka till ett hotell med honom. Chauffören körde ner i en mörk gränd, men som tur var fanns det folk där, så han vände tillbaka. Till slut tog föraren henne till destinationen
”Jag var väldigt rädd men jag försökte vifta bort det, jag visste inte om han hade vapen.”
”Jag anlände och jag mår bra, men händelsen ska inte glömmas bort om någon annan inte är lika lyckligt lottad som jag.”

Sarocha lämnade in ett klagomål till Grab och lämnade in en anmälan på Khon Kaens polisstation i går. Poliser sa att de väntar på att Sarocha ska komma in för att ge ytterligare vittnesmål. Den åtalade, som åtalas för oanständighet, kommer sedan att kallas till förhör och för ytterligare rättsliga förfaranden. Ytterligare åtal tillkommer om utredningen konstaterar att fler brott har begåtts. Otillbörlighetshandlingar i Thailand är straffbara med maxstraff på 20 års fängelse och maxböter på 40 000 baht.