25. januari 2022 · Kommentarer inaktiverade för Flicka, 11 år, spelar för djuren i ett öde zoo i Chonburi · Categories: Bara i Thailand

Klädd från topp till tå i en ljusgrön alligatordräkt spelar en flicka en melodi på sitt keyboard i en djurpark, oberörd av en lemur som klättrade upp på instrumentet.


Det är det senaste i en ovanlig serie utomhusaktiviteter vid Khao Kheow Open Zoo, sydost om Bangkok, av 11-åriga Seenlada Supat, som säger att hon vill underhålla djuren medan besökarnas antal är lågt på grund av Covid-19 utbrottet. ”Jag spelar för att lugna djuren och att hjälpa dem att känna sig avslappnade och ge dem sällskap så att de inte är för ensamma”, sa hon till Reuters. Hon sa att hennes frivilliga veckoprestationer gav henne en chans att öva inför en levande publik och övervinna scenskräcken.
”Jag vill att de ska vara med mig medan jag spelar”, sa hon och tillade att det inte var ett problem om ett djur hoppade upp på hennes tangentbord, som de nyfikna lemurerna ”Jag bryr mig inte, det är som om de spelar musik med mig också.”

Förutom ring-svansade lemurer har hennes publik inkluderat surikater, flodhästar, zebror och en rad andra djur. Zoo-direktören sa att Supats spelande mottogs väl. ”Vi märkte att djuren reagerade”, sa han. ”En del blev nyfikna medan andra tycktes njuta av musiken.”

Comments closed.

ไทย »