Engelsman fick böter för visumövertid efter att ha tvingats till karantän

• Länk till källan

Du gör ditt PCR-test efter din vistelse i Thailand, innan du återvänder hem till Storbritannien. Du testar positivt och blir instängd på ett sjukhus i Bangkok i 10 dagar.
Sedan, för att lägga förolämpning till skadan, får du böta 4 000 baht för att ha stannat kvar längre än ditt visum tillåter när du går igenom immigration – trots för att du var instängd på sjukhus. Det är den sorgliga berättelsen, en av många, när Test & Go-programmet inte riktigt går som planerat. En ganska hög andel av besökare från utlandet har visat sig testa positivt efter sina obligatoriska PCR-tester (särskilt på platser som Phuket under slutet av december och januari), vilket överlämnar dem till 10 dagars karantän på ett sjukhus, ”hotellsjukhus”, fält sjukhus eller, om de har tur, begränsade till sitt hotell eller sin bostadsort.
Detta var det första meddelandet från en gentleman som vi kommer att kalla ”CM”:
”Min senaste upplevelse: Den 3 januari testade jag positivt för covid när jag tog ett pcr-test inför ett returflyg till Storbritannien, jag satt inspärrad i ett sjukhusrum i 10 dagar trots att jag var symtomfri. När jag släpptes lämnade jag landet nästa dag, men eftersom mitt visum gick ut den 5 januari fick jag böter på 4 000 baht av Immigration på flygplatsen för att ha stännat över mitt visum. Jag var inte den enda som fick böter för att ha stannat över på grund av karantänfängelse, galna Thailand.”

Så fort han släpptes från sjukhuset begav CM sig till Suvarnabhumi flygplats där immigrationstjänstemän, trots att de presenterades bevis på hans påtvingade karantän, bötfällde honom för 8 dagars övervistelse, 500 baht per dag. Totalt 4 000 baht.
”Försökte förklara, visade intyget från sjukhuset, de ignorerade det. Jag blev instruerad att underteckna 2 dokument (båda på thailändska), överlämnade 4 000 baht, pass-kopia och de gick vidare till nästa kille (också bötfälld på grund av karantän). Nu säkert tillbaka i Storbritannien, och 4 000 baht lättare, har CM skrivit ett officiellt klagomål till den kungliga thailändska ambassaden i London. Låt oss hoppas, förutom att erbjuda en ursäkt, att ambassaden återbetalar CM:s böter på 4 000 baht.