Bangkoks guvernörskandidat stämmer två TV-värdar för förtal

• Länk till källan •

Bangkoks guvernörskandidat Sakoltee Phattiyakul sa på onsdagen att han stämmer två programledare för Talking Thailand-programmet på Voice TV, för förtal.
Sakoltee, som kandiderar självständigt för guvernörsämbetet efter att ha avgått som vice guvernör, sa på Facebook att de två programledarna, som han inte kände personligen, kritiserade hans tidigare handlingar och politiska ideologi och använde vulgärt språk i programmet, som sändes den 24 mars och 11 april.
”Jag förstår att jag är en offentlig person och därför ett mål för offentlig kritik. Jag har alltid varit öppen för konstruktiv kritik från allmänheten och journalister under hela min karriär”, påpekade han.
”Men att prata om mig, min ideologi, samt vad jag postat på sociala medier med den sortens språk är bortom journalistiskt ansvar. Därför har jag beslutat att väcka åtal mot dessa två, sa han.

Sakoltee sa att hans advokat skulle lämna in ett ärende till brottmålsdomstolen på fredag. Han föreslog att internetanvändare borde vara försiktiga när de skriver på sociala medier så att ”andra inte kan använda det mot dig i framtiden”.
Han syftade på sin roll som en av ledarna för den numera nedlagda proteströrelsen People’s Democratic Reform Committee, som höll gatudemonstrationer mot Yingluck Shinawatras administration i slutet av 2013. Detta kulminerade i 2014 års kupp.
Valet av en ny Bangkok-guvernör och Bangkok Metropolitan Administration Council kommer att hållas den 22 maj.