Bangkok taxichaufför återlämnar 170 000 baht till laotisk turist

 • Länk till källan

En taxichaufför i Bangkok prisas för sin vänlighet efter att ha gått den extra milen för att lämna tillbaka 170 000 baht till en laotisk turist som reser i Thailand.
Taxichaufförer i Bangkok kan ha fått rekordmånga klagomål förra året på grund av dåligt uppförande, avvisande av passagerare, skenande mätare, farlig körning och överdebitering. Men en turist från Laos kommer att försäkra dig om att de inte alla är dåliga ägg.
På tisdagen kl 20 plockade Rangsan upp en laotisk passagerare från Central World i Bangkok i sin rosa och gröna taxi och körde honom till en restaurang på Soi Lad Phrao 87, rapporterar CH3. Efter att ha lämnat av turisten insåg föraren att passageraren hade lämnat ett kuvert på baksätet från SuperRich Currency Exchange. Kuvertet innehöll Hongkong-dollar motsvarande 167 659 baht. Taxichauffören sa:
”Först när jag såg grejerna bak i min bil trodde jag ärligt talat att passageraren lämnade skräp i min taxi. Jag öppnade kuvertet för att kolla och hittade en massa pengar.”
På lappen fanns ett telefonnummer. Jag ringde numret men ingen svarade, så jag ringde FM91 Trafficpro [trafiknyhetskanalen] och bad dem att göra ett tillkännagivande för att hitta ägaren eftersom jag inte vill behålla den själv. Det är mycket pengar. Jag vet att turisten kommer att resa till Hong Kong.
”Jag trodde att kontakta FM 91 var det bästa att göra eftersom jag har sett dem återförena passagerare med mobiltelefoner – som bara är små men de innehåller saker som är viktiga för oss.”
Viktigt, jag vill stödja Thailands turistindustri. Om vi returnerar borttappade föremål är det som en reklam för turism. Det låter folk veta att thailändare är snälla mot utlänningar. Jag vill att taxibranschen ska vara vacker. Jag skulle vilja bjuda in taxichaufförer att vara ärliga, inte vara materialistiska, och då kommer utlänningar att se att vi är godhjärtade. Vi försöker försörja oss och det gör de också. Var ärlig i din karriär.

En thailändsk vän hämtade pengarna på uppdrag av passageraren, som redan hade åkt till Hongkong. Han sa:
”Jag kom för att ta emot pengarna på uppdrag av min laotiska vän som är i Hong Kong. Han hade växlat pengar för sin resa och sedan lämnat dem i taxin. Han trodde att han inte skulle få tillbaka dem. Han hade inget hopp alls. Han hade mycket tur att träffa denna taxichaufför. Tack för att du lämnade tillbaka pengarna.”