Ungt par i  Chon Buri med skulder vann 12 miljoner på lotteriet

2 april 2564 • Läs mer hos källan 

Ett ungt par i Chonburi, som säger att de har många skulder, har vunnit 12 miljoner baht i det thailändska nationella lotteriet.
Paret vann 1:a pris och 32 årige Saweng och 29 årige Kotchakorn åkte till polisstationen i Nongkham med sina 2 lotter. Det vinnande numret var 472 270. Kotchakorn berättade att pengarna kommer att hjälpa dem att hantera bortfallet från Covid-pandemin.
”Jag är hembiträde på ett företag i Si Racha medan min man är lastbilsförare. Vi är inte en rik familj och båda arbetade i lågavlönade jobb och har många skulder att betala, särskilt eftersom Covid-19 påverkade både oss själva och många andra i Thailand.”

Saweng sa att det vinnande numret var baserat på en dröm han hade. ”En natt hade jag en dröm om en huvudlös orm och jag förvandlade min dröm till numret ”70” baserat på min dröm. Jag köpte lotterna eftersom jag bara hoppades vinna på de två sista siffrorna. Jag hade inte förväntat mig att vinna första priset men jag är väldigt glad att jag gjorde det”.

I Thailand är många människor vidskepliga och använder en mängd olika metoder, inklusive drömmar, symboler, böner, spådommar och annat för att “hjälpa” dem med det nationella lotteriet. De vinnande numren väljs den 1:a och 16:e varje månad.