Två ex-champs redo för thailändsk WPGA-open i Pattaya!

• Länk till källan • 

De tidigare mästarna Parinda Phokan och Chanaettee Wannasaen hoppas kunna producera en iögonfallande form när de startar nästa vecka i ”SAT-TWT Open” Road to World Ranking på Phoenix Gold Golf and Country Club i Pattaya.
Första kretsvinnaren Parinda från Khon Kaen och andra kretsvinnaren Chanettee från Chiang Mai är bland de bästa utmanarna när 2,5 miljoners thailändska WPGA-evenemanget återupptas mellan 22-24 juni efter ett långt avbrott på grund av covid-19-utbrottet.
Parinda som spelade totalt åtta under par-208 för att slå Arpichaya Yubol med två slag för att vinna den första thailändska WPGA på Lake View Resort & Golf Club i september förra året sa: ”Jag är exalterad över att vi äntligen får spela den första thailändskan. WPGA-evenemang den här säsongen efter nästan ett år. Jag har varit ganska förberedd för den här turneringen och jag vill spela så som jag gör under träningen. Jag är glad att vi har många thailändska WPGA-evenemang (åtta) på gång. Det kommer att bli en stor utmaning.”
När det gäller sin spelplan vid Phoenix Gold sa den 24-åriga spelaren: ”På grund av smala fairways, knepiga greener och blåsiga förhållanden är det en av de utmanande banorna.”

Arton-åriga Channettee som slog Arpichaya med ett slag i krets 2 vid Phoenix Gold i november förra året kommer att ha allas ögon på sig efter att ha sopat hem fem lokala titlar hittills i år.
”Vi ser verkligen fram emot den här turneringen efter ett långt uppehåll. När det gäller mina förberedelser har jag jobbat på min svaghet och jag hoppas på en topp 5-placering. Jag vill dock inte sätta mig själv under press som en före detta mästare. Jag kommer att försöka hålla mig till min spelplan och göra mitt bästa”, sa den lovande tonåringen som vann National Qualifiers som gav henne en plats i Honda LPGA tidigare i år.