Thaksin: kremera inte min döda kropp, låt min kamp bli odödlig

• Länk till källan •

på sin 73-årsdag idag (26 juli) släppte före detta premiärminister Thaksin Shinawatra ett 14-minuters videoklipp på sin Thaksin officiella YouTube-kanal där han sa att han inte vill att hans kropp ska kremeras när han dött och önskar att hans kamp ska förevigas för hans barn och barnbarn.
Vid ett tillfälle i klippet sa Thaksin att det kunde vara att han var dum när det gäller att hantera människor eftersom hans erfarenhet var i landet men när han kom till Bangkok tog livet ett stort steg framåt.
”Det här är vad jag var tvungen att lära mig men jag tänker inte lära mig något mer eftersom jag nu är gammal, jag vill bara använda mina kunskaper för att undervisa, utbilda mina barn och barnbarn.
”Jag är inte sårad men ångrar att jag inte har varit till mer nytta för landet”, sa han. Thaksin nämnde också att han inte var rädd för att dö efter att ha gått igenom fyra mordförsök. ”Jag är likgiltig, jag tror att om en person måste så dör han, och om han inte är död så är han inte det.”
På frågan om han hade förlåtit förövarna svarade Thaksin att han inte vet varför men han tror inte på det sista livet och nästa liv så han vet inte vad karma har i beredskap. Han tillade att alla i familjen visste vilka som låg bakom mordförsöken eftersom han inte ville att de skulle stöta på människor med illa avsikter och om de gjorde det, var försiktiga.

Det finns inget mycket nu för tiden, sa han och påpekade att han bor utomlands och inte kan återvända till landet men det finns människor som älskar honom. Även när han tänker på sina barn hoppades han att de inte skulle behöva lida som han har gjort. På frågan om vad han såg när han tittade i spegeln svarade Thaksin att han såg Khunying Potjaman Damapong (hans ex-fru).
”Jag tycker synd om Khunying, jag bestämde mig för att återvända till Thailand eftersom hon har burit en tung börda, burit bördan för mina vägnar,” sa han.
På frågan om han förväntade sig att hans barnbarn skulle slåss och leda landet förnekade Thaksin omedelbart att han gjorde det och nämnde att de kunde tänka själva. Men han tillade att han skulle vilja vara med dem, älska och ta hand om dem, ge dem uppmuntran precis som att ha en farfar med dem hela tiden.