Mc-förares hals skadades av hängande kablar i Pattaya

• Läs originalnyheten hos källan

En kvinnlig mc-förare dödades nästan när hon körde på en el-kabel som hängde över vägen.
Flickan, 17, berättade att hon inte såg kablarna på natten den 24 juni när hon körde hem längs en mörk väg mellan Soi Khao Talo och Soi Kophai i södra Pattaya. Hon sa, ”Jag såg inte de svarta kablarna som hängde över vägen. Jag körde hårt in i dem och skadade halsen. Jag tog tag i kabeln, som strypte mig och fick mig att tappa kontrollen över min motorcykel så att jag kraschade på vägen.”
Lyckligtvis stannade en förbipasserande för att hjälpa henne och skickade henne till sjukhus för behandling. Hennes hjärna, nacke och kropp kontrollerades för att se omfattningen av hennes skador. Under behandlingen klagade hon på yrsel och illamående. Efter tre timmars behandling bestämde läkarna att hennes skador inte var livshotande och tillät henne att åka hem.

Inte mycket kan vara farligare för mc-förare än svarta kablar spända över vägen som blir osynliga i mörkret. Inledningsvis skyllde hon olyckan på otur, men efter att ha återhämtat sig från chocken bestämde hon sig för att göra myndigheten uppmärksam på sin skrämmande upplevelse.
Hon sa, ”Myndigheterna måste ta ansvar för denna vårdslöshet. Det sker för många incidenter från omarkerade hål i vägarna och kablar som hänger slarvigt över gator som är extremt farliga. Jag vill att de lägger mer tid på att inspektera våra vägar och samhällen och göra allt för att säkerställa säkerheten för de människor som kör och går i Pattaya. ”Jag och många mc-förare kunde ha dödats”, sa hon.