19. juli 2022 · Kommentarer inaktiverade för Pappersarbete översvämmar regeringsdepartementen i Thailand · Categories: Bara i Thailand

Nyligen ansökte jag om mitt arbetstillstånd för ytterligare ett år i Thailand och det här var min 12:e gång, så du skulle ha trott att processen skulle bli lättare, men nej, det krävs fortfarande många underskrifter på många sidor.
Nu har det tagits några steg framåt mot digitalisering, då vi nu kan slutföra vår 90 dagars rapportering online. Men med det globala behovet av att skydda vår planet verkar det nästan brottsligt att processen att faktiskt ansöka om arbetstillstånd i Thailand skulle innebära så mycket pappersarbete.
I mitt fall ville de ha en kopia av varje sida i mitt pass som uppgick till 42 sidor. Dessutom var jag tvungen att tillhandahålla ett läkarintyg om att jag var frisk, plus bevis på min bosättning också. Eftersom jag nyligen hade flyttat var jag också tvungen att kopiera min hyresvärds kontrakt och sedan ta det till min advokat för att hon skulle godkänna min underskrift. Sedan var de andra former angående företaget jag jobbar för plus mina skattedeklarationer.
När jag väl var klar räckte det med mina egna papper för att skriva en pocketbok.

På arbetstillståndskontoret kunde man knappt se personalens skrivbord eftersom de tyngdes av högar av andras ansökningar. Det var samma sak på det lokala skattekontoret där personalen var tvungen att använda vagnar för att rulla runt pappersarbetet från avdelning till avdelning. Och låt oss inte glömma vad vi behöver tillhandahålla för att få det årliga visumet på immigrationskontoren runt om i landet.
Det börjar gå över styr och ändå kunde allt enkelt hanteras online. Vi skulle inte behöva slösa bränsle på att köra till dessa kontor också. Arbets-, immigrations- och skattekontoren skulle också spara på papper, tryckfärg och massiv lagring.

Så vad hindrar regeringen från att genomföra digitalisering i stor skala?
Jag antar att personalen på dessa avdelningar skulle vara oroliga för att hälften av deras kollegor över en natt skulle förlora sina jobb eftersom digitalisering skulle minska deras arbetsbörda dramatiskt. Dessutom skulle det göra bort mycket av interaktionen mellan kunden, visumombud och personalen på dessa kontor också och vi vet vad det betyder!!!
Därför är det inte förvånande att de fortsätter att hugga ner skogar för att försörja sina pappersbehov.

Comments closed.

ไทย »