Fader i Bangkok vinner medborgarnas hjärtan med video som visar Covid-infekterad son

• Läs mer hos källan

Ett videoklipp av en far som hjälper sin son genom att iklädd en PPE-kostym ta honom till ett fältsjukhus i Bangkok på motorcykel har delats och kommenterats allmänt efter att det publicerades på TikTok på lördagen.
En TikTok-användare postade att han hade upptäckt att hans son hade fått Covid-19 medan pojken var i karantän vid Wat Saphan-anläggningen i Bangkoks Khlong Toei-distrikt.
”Myndigheten hade instruerat min son att vänta på att hälsoombud skulle komma och hämta honom för behandling på ett fältsjukhus, men flera dagar hade gått utan att någon hade dykt upp. Så jag bestämde mig för att ta på mig en PPE-dräkt, sätta honom på min mc och släppa av honom på fältsjukhuset, ”skrev han. ”Jag grät hela vägen till sjukhuset. Även om Covid har hållit oss ifrån varandra kommer jag att göra allt för att se till att min son är säker, sa han.

Videon har blivit populär på TikTok med mer än 477 000 visningar och över 3 600 kommentarer. Besökare förmedlade också sina önskningar för pojkens snabba återhämtning. Fadern publicerade senare en annan video om hur han ringde ett videosamtal till sin son där han sa: ”Det är en lättnad att se honom le igen. Tack alla för det stöd som ni har skickat till oss. Vi hoppas kunna övervinna denna kris tillsammans.”